23948sdkhjf

Karolinska letar efter ny rektor – jobbet ute på annons

Sugen på ett toppjobb inom life science? En av Forskarsveriges tyngsta poster – den som rektor för Karolinska institutet – har utlysts.

Den nuvarande rektorn, Ole Petter Ottersen, går i pension den sista februari nästa år, och processen att hitta hans efterträdare har redan påbörjats.

 Vi söker ganska brett. Men det ska naturligtvis vara en person med en mycket god kännedom om medicin, hälsa, vård och som är högt vetenskapligt meriterad, säger KI:s styrelseordförande Göran Stiernstedt till Life Science Sweden.

I jobbannonsen på lärosätets hemsida står att man söker "en tydlig och drivande rektor som kan entusiasmera och leda KI mot nya mål". Ansökningstiden går ut den 30 mars.

Ole Petter Ottersen arbetar alltså i nästan ett år till. Ni är ute i väldigt god tid...?

– Du, vi är tvärtom lite stressade för att det är för lite tid. Det är en komplicerad process att utse universitetsrektorer, säger Göran Stiernstedt.

När ansökningstiden har gått ut ska lämpliga kandidater tas fram, och professorerna ska rösta enligt ett särskilt system. Därefter ska KI:s konsistorium, som är dess högsta beslutande organ, lämna ett förslag till regeringen, som fattar beslut om tillsättningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094