23948sdkhjf

Hon ska leda EIT Health Scandinavia

Annika Szabo Portela har utsetts till vd för EIT Health Scandinavia. Hon har sedan december arbetat som operativ interim vd, men anställs nu permanent.

EIT Health Scandinavia är en samarbetsorganisation inom life science-innovation och hälsa, som etablerades av EU-organisationen European Institute of Innovation & Technology (EIT) år 2015.

Jag är glad att Annika har lyckats säkra rollen som vd för EIT Health Scandinavia. När vi fortsätter att utveckla strategin för EIT Health, att driva innovation så att vi kan möta pågående hälsoutmaningar, innebär det att Annika som vd tillsammans med teamet nu kommer att vara väl positionerade för att leverera den viktiga agendan framåt, säger Jean-Marc Bourez, tillförordnad vd för EIT Health, i ett pressmeddelande.

Annika Szabo Portela började på EIT Health Scandinavia i december 2018 och ansvarade då för att främja innovativ utbildning, där akademi möter entreprenörer, industri och samhälle. I bakgrunden har hon en doktorsexamen i medicinsk vetenskap och klinisk verksamhet inom logopedi.

Som vd för EIT Health Scandinavia kommer hon bland annat att lyfta frågan om de växande kompetens- och talangklyftorna inom hälso- och sjukvårdsbranschen i Europa.

Över hela Norden kommer vi att fortsätta att driva frågor som talangklyftan, att stödja banbrytande förebyggande vård, samarbeta med nationella organisationer för finansiering och driva nyckelfrågor som sekundäranvändning av hälsodata, att underlätta och dela tillgång till hälsodata, att ge bästa möjliga vård, använda resurser effektivt och att uppnå optimala resultat för varje patient, säger Annika Szabo Portela i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156