23948sdkhjf

Idogen tappar sin vd till annat biotechbolag

Biotechbolaget Idogens vd Anders Karlsson har beslutat att lämna bolaget. Tillförordnad vd blir den nuvarande styrelseledamoten Christina Herder.

Anders Karlsson går nu vidare till en vd-roll i ett annat svenskt bioteknikföretag, enligt ett pressmeddelande.

– Det har varit ett privilegium att få leda Idogen under de senaste tre åren och jag är övertygad om att bolagets kompetenta styrelse och medarbetare kommer att fortsätta leverera betydande framsteg till gagn för stora patientgrupper såväl som för aktieägarna, säger Anders Karlsson i en kommentar.

Skiftet på vd-posten sker den 1 september.

Den nya, tillförordnade vd:n Christina Herder har varit styrelseledamot i bolaget i drygt fem år. Hon kommer att ha rollen tills rekryteringen av en ny vd är genomförd.

Idogen, med huvudkontor i Medicon Village i Lund, utvecklar tolerogena cellterapier för att undvika att biologiska läkemedel, transplanterade organ eller kroppens egna celler eller vävnad angrips av patientens immunförsvar.

Längst har man kommit med sitt projekt Ido 8 som syftar till att behandla patienter med blödarsjuka som utvecklat en immunrespons mot sin läkemedelsbehandling. Bolaget har fått klartecken i Sverige och Norge för en klinisk fas I/II-studie inom projektets ram.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.236