23948sdkhjf

EQT lägger bud på Karo Pharma

Karo Intressenter, som kontrolleras av riskkapitalbolaget EQT, har offentliggjort ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Karo Pharma idag, tisdag. Erbjudandet gäller förvärv av aktier i Karo Pharma för 60 kronor per aktie. Sedan tidigare har Karo Intressenter drygt 86 procent av aktierna i företaget.

Efter att ha arbetat nära Karo Pharmas ledning, styrelse och medarbetare under de senaste tre åren, anser vi att bolaget idag är i en bra position för att gå in i nästa utvecklingsfas. Framgent ser vi stor potential i att fortsätta utveckla Karo Pharmas produktportfölj och kommersiella förmåga, att expandera till nya marknader, kanaler och kategorier och att öka investeringarna i plattformen och i M&A. För att Karo Pharma ska nå sin fulla potential är vi dock övertygade om att dess fortsatta värdeskapande resa lämpar sig bäst i en privat miljö, säger Erika Henriksson, Partner på EQT Partners och ledamot i Karo Pharmas styrelse, i ett pressmeddelande.

Karo Pharma utvecklar och marknadsför receptfria produkter och receptbelagda läkemedel inom områdena hudvård, intimhälsa, mage- tarm, fotvård, wellness, smärta och förkylning samt specialistprodukter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Eugen Steiner föreslås bli styrelseordförande i Bioarctic
Neogap får tummen upp för att starta klinisk studie
KI-studie: CAR-T visade effekt mot äggstockscancer hos möss
Nytt läkemedel mot Alzheimers sjukdom kan bli dyrt
”Vi behöver se fördelarna med regleringar”
Han tar över klubban i Bico
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.406