23948sdkhjf

Klockringning när life science-kongressen i Lund drog igång

Innovation, finansiering och tillväxt är på agendan när eventet The future of Swedish and Danish Life Science nu dragit igång i Medicon Village i Lund. Och det verkliga startskottet gick i form av en unik variant av den klassiska klockringningen från Nasdaq.

Det var Håkan Sjögren, Managing Director och noteringsansvarig på Nasdaq Stockholm, som vid en ceremoni lät den traditionella klockringningen ljuda vid öppningstid på onsdagsmorgonen.

Eller...så traditionell var den inte just denna gång, eftersom ett smärre missöde inträffat i posten. Klockan hann inte fram till eventet, så istället fick en liten en miniklocka duga denna gång. 

 Det var den minst högjljudda klockringning jag har varit med om, men nu är den gjord. Det är en ära att få vara här. Jag har listat många företag från det här området, det är en fantastisk hubb, sa han.

Dessförinnan hade Life Science Swedens chefredaktör Samuel Lagercrantz hälsat deltagarna välkomna, och även Petter Hartman, vd för Medicon Village Innovation och Anette Steenberg, vd för Medicon Village Alliance hade hållit inledningstal.

Petter Hartman framhöll bland annat de kliv life science-branschen som helhet tagit under de senaste tio åren, i både Sverige och Danmark.

 Den politiska medvetenheten om life science-sektorns betydelse har ökat betydligt. Vi har sett investeringar i forskningsinfrastruktur, nya plattformar för samarbete har etablerats, nationella life science-strategier har tagits fram. Detta har resultera i väldigt starka positioner för life cience-sektron i bägge våra länder, sa han.

En rad spännande föreläsningar väntar under dagen. Bland annat kommer finansiering och tillgång till riskkapital att diskuteras, samt hur life science-företagen ska kunna växa och ha en hållbar framtid. Fortsatta utmaningar och möjligheter inom kvinnohälsa är ett annat tema, liksom tillgång till internationell kompetens, 3D-printade organ och mentorskap för startups inom life science.

Dagen kommer att rundas av med en paneldebatt om vad bolag inom life science bör tänka på i samband med börsintroduktion.

Hela programmet finns här.

Artikeln är en del av vårt tema om The Future of Swedish & Danish Life Science.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078