23948sdkhjf

Hon tar över som vd på Sweden Bio

Sweden Bio har utnämnt Frida Lawenius till ny tillförordnad vd. Hon efterträder Helena Strigård som lämnar branschorganisationen.

Frida Lawenius har arbetat för Sweden Bio sedan januari 2020 och kommer närmast från rollen som vice vd.

Sweden Bio ska vara en samlande kraft där förutsättningar skapas och möjligheter uppstår mellan medlemmar och i det ekosystem som utgör life science, där helheten blir större än delarna. Med en stark laguppställning i våra mer än 320 medlemsbolag, ett fantastiskt kansli och framgångsrika arenor som Nordic Life Science Days, tar jag över i ett läge där vi står starkt rustade för att ta oss an framtidens utmaningar för branschen, säger hon i en kommentar till Life Science Sweden.

Inom Sweden Bio har Frida Lawenius bland annat hanterat frågor kring de svenska life science-bolagens förutsättningar för forskning, utveckling och produktion i Sverige, inklusive möjligheterna för kliniska prövningar och kompetensförsörjning.

Hon har också tagit fram en utbildning i strategisk affärsutveckling tillsammans med Läkemedelsakademin.

Affärsnätverk och kunskapsförmedling är två grundpelare i Sweden Bios verksamhet. Det är oerhört stimulerande när den seniora erfarenhet som finns i organisationen är med och skapar strategisk mognad i affärskritiska frågor hos mer juniora medlemmar eller när nya affärskontakter och samarbeten uppstår i mötet mellan olika aktörer, säger hon.

Lotta Ljungqvist, ordförande för Sweden Bios styrelse, säger i ett pressmeddelande att Frida Lawenius är en erfaren ledare som är väl bekant med både life science-branschens behov och hur Sweden Bios kansli fungerar.

I vår dynamiska bransch behövs ett flexibelt Sweden Bio som kan möta existerande och nya utmaningar som bolagen ställs inför. Med hennes goda kännedom om medlemmarnas och kansliets behov har styrelsen fullt förtroende för Frida i rollen som tillförordnad vd, säger hon.

Lotta Ljungqvist hyllar också den avgående vd:n Helena Strigård, som lämnar Sweden Bio efter fem år, varav tre som vd.

Under sina år som vd har Helena gett Sweden Bio och våra många medlemsbolag en starkare röst utåt och hjälpt kansliet att växa. Jag och styrelsen tackar Helena för de fantastiska insatser hon gjort för att driva branschen framåt.

Enligt pressmeddelandet kommer Helena Strigård att tillträda en ny tjänst inom life science-området i början av oktober.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172