23948sdkhjf

Läkare kritiseras – kopplade covidvaccin till snabbväxande cancer

En läkare i Region Kalmar Län har i ett videoklipp på Youtube sagt att det finns kopplingar mellan covidvaccin och cancer, något som har nått hundratusentals åhörare. Kritik riktas mot läkaren, men regionen kommer inte vidta åtgärder.

Det är i ett föreläsningsklipp läkaren lyfter sina misstankar om att covidvaccinet orsakar ”turbocancer”, enligt P4 Kalmar. I föreläsningen, som arrangerades av en norsk organisation bestående av vårdpersonal som är kritisk till den norska covidhanteringen, säger läkaren att hon har sett att friskförklarade cancerpatienter fått tillbaka cancern. 

– Relativt kort tid efter vaccineringen mot covid-19 exploderar tumörerna. Det blir en utbredd spridning av cancer i kroppen och patienterna dör någon månad senare, säger hon i föredraget, enligt Läkartidningen.

Johan Ahlgren, verksamhetschef för Regionalt Cancercentrum Mellansverige är starkt kritisk till uttalanden och menar att eftersom regionerna och vårdpersonalen har slitit med covidpatienter och vaccinationer är uttalandet på gränsen mot sabotage. Enligt honom finns det inte heller något som tyder på att det skulle finnas ett samband mellan vaccin och cancer.

Hälso- och sjukvårdsdirektören i Region Kalmar Län, Johan Rosenqvist, anser att läkaren har uttalat sig som privatperson och inga åtgärder kommer att vidtas mot läkaren. Däremot säger han till Läkartidningen att läkarens uttalande saknar vetenskapliga belägg och att regionen tar avstånd från dem.

Torsten Mossberg, ordförande i Läkarförbundets etik- och ansvarsråd, anser att läkarens uttalande urholkar förtroendet för läkarkåren. 

– Som läkare är man professionell dygnet runt. Det går inte att säga att man har handlat som privatperson när det rör medicinska frågor, säger han till Läkartidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094