23948sdkhjf

Alzecures vd om Bioarctics resultat: "Fantastiskt"

Forskningsbolaget Alzecure Pharmas vd Martin Jönsson, med forskning inom Alzheimersområdet, ger sin syn på fas III-resultaten för läkemedelskandidaten lecanemab från sektorkollegan Bioarctic. "Det är fantastiskt positivt. Först och främst är vi jätteglada att det förhoppningsvis kan komma ett preparat för patienterna", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Martin Jönsson menar att Bioarctic-studien kan väntas bidra till att öka intresset för projekt inom Alzheimersområdet.

Vi har redan sett hur de stora företagen söker preparat som de kan komplettera sina projekt med för att bygga sin portfölj. Detta kommer att öka intresset för vårt område. Dessutom kommer det också att öka andra läkemedelsföretags villighet att investera inom Alzheimersområdet.

Läkemedelskandidaten ACD856 inom Alzecure Pharmas teknologiplattform Neurorestore befinner sig i fas 1 med en symtomlindrande och potentiellt även sjukdomsmodifierande behandling.

Skulle det kunna utgöra en bra kombination med lecanemab?

Ja, det skulle det absolut för tanken är att det ska vara en kombination. Lecanemab bromsar sjukdomsutvecklingen medan Neurorestore förbättrar inlärnings- och minneskapaciteten för patienter, säger Martin Jönsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063