23948sdkhjf

Edward Kim blir ny CMO hos Orexo

Läkemedelsbolaget Orexo har utsett Edward Kim till ny Chief Medical Officer. Han ersätter Michael Sumner som går vidare till bolagets amerikanska dotterbolag i New Jersey.

Edward Kim har 16 års erfarenhet från läkemedelsindustrin, senast som Vice President & Head of Medical Affairs på Biohaven Pharmaceuticals. Han har haft också haft flera roller inom Medical Affairs, hälsoeknomi och klinisk utveckling knutet till psykiatri och neurovetenskap. Han är i grunden psykiatriker och har i flera år haft en chefsroll hos en arbetsgivare inom psykisk ohälsa och beteenderelaterade problem.

– Eds erfarenhet inom psykiatri och folkhälsa för med sig omfattande kunskaper och insikter till vårt huvudterapiområde beroendesjukdomar och psykiskt ohälsa. Dessutom kommer han kunna bidra med att bredda vårt nätverk inom detta växande och viktiga behandlingsområde. Jag vill också tacka Michael Sumner för hans goda ledarskap och bidrag till Orexo och inte minst hans värdefulla insatser med att förbättra livet för flera av dem som är beroende av opioder, Nikolaj Sørensen, vd och koncernchef för Orexo, i ett pressmeddelande.

Edward Kim ersätter Michael Sumner som haft rollen sedan 2013. Han går vidare till Orexos amerikanska dotterbolag i Morristown i New Jersey. Edward Kim kommer leda avdelningen för Medical Affairs med fokus på läkemedel och digitala terapier. 

Orexo är ett svenskt läkemedelsföretag med fokus på terapiområdena smärta, inflammation samt psysisk ohälsa och missbruk.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125