23948sdkhjf

Brighter i konkurs

Motgångarna har kommit slag i slag för healthtech-bolaget Brighter. Nu har företaget försatts i konkurs.

I ett pressmeddelande uppger bolaget att beslutetatt ansöka om konkurs har tagits mot bakgrund av tingsrättens besked i måndags om att den pågående företagsrekonstruktionen skulle upphöra.

"Den nya styrelsen och ledningen har under de senaste 1,5  åren arbetat intensivt med att aktivera en långsiktig affärsstrategi för att skapa lönsam tillväxt, men arbetet har präglats av utmanande pandemieffekter i kombination med det förändrade  makroekonomiska läget", skriver bolaget.

Företagsrekonstruktionen har pågått sedan 2 november, och enligt Brighter hade ett "mycket omfattande arbete" genomförts med en rekonstruktionsplan, och dialoger pågick med potentiella finansiärer.

"Bolaget anser att en fortsatt rekonstruktion hade varit en bättre lösning för både bolaget, leverantörer och aktieägare. Dock har tingsrättens beslut om att företagsrekonstruktionen ska upphöra, medfört att Brighter nu ansöker om konkurs", skriver man i pressmeddelandet.

Företagets situationen blev inte bättre av beskedet under onsdagen att Nasdaq Stockholms disciplinnämnd beslutat att ålägga Brighter att betala vite om åtta årsavgifter, motsvarande 1,5 miljoner kronor, på grund av bolagets informationshantering vid flera tillfällen under 2020.

"Börsen har gjort gällande att Brighter brutit mot regelverket genom att inte offentliggöra insiderinformation på rätt sätt samt genom att hålla bolagsstämma för sent", skriver bolaget.

På onsdagseftermiddagen biföll Solna tingsrätt Brighters ansökan och försatte därmed bolaget i konkurs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Halv framgång för nytt ALS-läkemedel
Stora framsteg i IVF-labb de senaste decennierna
Därför är det så svårt att hålla sig från snacksen
Alligator tar in nästan 200 miljoner för utveckling av cancerkandidat
Läkemedelsdesign till nya höjder – med Elon Musks rymdsond
Nytt regeringsförslag om förstärkt FoU-avdrag
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.078