23948sdkhjf

Rhovac gör omvänt förvärv av danskt bolag

Istället för likvidation – nu ingår Rhovac avtal om ett omvänt förvärv av precisionsonkologi-bolaget Chosa. På onsdag väntas beslut om förvärvet att klubbas på en extra bolagsstämma.

Forskningsbolaget Rhovac har ingått avtal om ett omvänt förvärv med det danska privatägda forskningsbolaget Chosa med verksamhet inom precisionsonkologi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Life Science Sweden har tidigare skrivit om det krisdrabbade bolaget, som i maj presenterade negativa resultat från sin fas IIb-studie kring läkemedelskandidaten Onilcamotide mot prostatacancer. I september i år ställdes en extra bolagsstämma in eftersom möjligheterna till ett samgående med annat bolag, som alternativ till frivillig likvidation behövde utredas vidare. Och nu kommer alltså besked om samgående. 

Köpeskillingen uppgår till cirka 46 miljoner kronor, vilket ska betalas med nyemitterade aktier i Rhovac. Förvärvet är villkorat av bland annat ett godkännande från en extra bolagsstämma som kommer att hållas den 11 januari 2023.

M2 Asset Management, den största aktieägaren i Rhovac och som innehar 20,4 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget, har åtagit sig att rösta för transaktionen. I samband med förvärvet föreslås ett namnbyte till Chosa Oncology.

"Vi är mycket glada över att kunna föreslå detta omvända förvärv till våra aktieägare. På kort sikt kommer våra aktieägare att öka värdet på sina aktier med mer än två gånger jämfört med det uppskattade överskottet i en likvidation", skriver Rhovacs vd Lars Hedbys i en kommentar.

Chosa Oncology leds av den tidigare ledningsgruppen för Oncology Venture, numera under namnet Allarity Therapeutics. Teamet bakom Chosa inlicensierade nyligen globala rättigheter för Liplacis samt ett medföljande diagnostestm, så kallad companion diagnostic. Liplacis var den ledande produkten när Chosa-teamet ledde Oncology Venture.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096