23948sdkhjf

Sobis behandling mot B-cellslymfom godkänd i EU

EU-kommissionen har lämnat ett villkorligt godkännande för Zynlonta som behandling av svårbehandlade former av diffust stort B-cellslymfom (DLBCL).

Godkännandet grundas på data från en klinisk fas II-studie av Zynlonta (loncastuximab tesirine) för behandling av vuxna patienter som återinsjuknat eller blivit behandlingsresistenta mot DLBCL efter två eller flera tidigare linjers systemisk behandling.

– Vi är mycket glada över EU-kommissionens godkännande. Vi ser fram emot att göra Zynlonta tillgängligt som ett nytt behandlingsalternativ för patienter i EU, säger säger Anders Ullman, Head of Research & Development och Medical Affairs samt Chief Medical Officer på Sobi, i ett pressmeddelande.

I juli ingick Sobi (Swedish Orphan Biovitrum) ett licensavtal med schweiziska ADC Therapeutics för att utveckla och kommersialisera Zynlonta. Enligt avtalet ansvarar ADC för klinisk utveckling och för att tillhandahålla produkter till Sobi.

I och med EU-godkännandet kommer Sobi, i enlighet med överenskommelsen, att betala ut 50 miljoner dollar till ADC Therapeutics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094