23948sdkhjf

Monica Shaw tar över på Oncopeptides

Cancerforskningsbolaget Oncopeptides har utsett Monica Shaw till ny vd. Hon ersätter Jakob Lindberg som återgår till rollen som forskningschef.

Monica Shaw har omfattande erfarenhet från ledande positioner inom läkemedelsindustrin, bland annat från GSK och LEO Pharma, och har enligt Oncopeptides  varit med om att ta fler än 15 produkter genom fas III till internationell kommersialisering.

Oncopeptides har genomgått ett omvälvande år med marknadsgodkännande av företagets behandling Pepaxti mot multipelt myelom i EU och Storbritannien, men också motgångar i USA, där FDA begärt att marknadsgodkännandet för läkemedlet ska dras tillbaka, som Life Science Sweden tidigare berättat.

"Utnämningen av en ny vd med omfattande kunskaper om och erfarenheter av kommersialisering gör det möjligt för Oncopeptides att nu få full utväxling av försäljnings- och medical affairs-aktiviteterna för Pepaxti i Europa", skriver företaget i ett pressmeddelande.

I oktober inledde bolaget lanseringen i Tyskland.

Monica Shaw uttrycker i en kommentar att hon ser fram emot att leda kommersialiseringen av Pepaxti i Europa, och även engagera sig i utvecklingen av den prekliniska portföljen.

– De fulla godkännandena av Pepaxti som nyligen erhållits av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och den brittiska myndigheten MHRA, visar att Pepaxti bidrar med avgörande och betydelsefull klinisk nytta för patienter. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med medarbetarna för att säkerställa att patienter med multipelt myelom, som fortsätter att behöva nya behandlingsalternativ, kan få tillgång till och dra nytta av Pepaxti, säger hon.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Getinges dotterbolag återkallar ballongpump för hjärtstöd i USA
Bättre lindring mot migrän mål för forskare
Ska avslöja dussintalet cancerformer – med ett enda blodprov
Utvecklar sprej mot antibiotikaresistenta bakterier
God löneutveckling inom life science
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.078