23948sdkhjf

Karolinska startar samarbete med läkemedelsföretag

Karolinska universitetssjukhuset har tecknat ett avtal med läkemedelsföretaget Bristol Myers Squibb för att starta ett samarbete kring cancerforskning.

– Vårt syfte med ett avancerat samarbete inom forskningen mellan vården och läkemedelsindustrin är att utveckla precisionsmedicin inom cancervården, säger professor Stephan Mielke i ett pressmeddelande.

 Han är forsknings- och utbildningschef på Tema Cancer samt verksamhetschef för medicinska enheten för cellterapi och allogen stamcellstransplantation.

Det nya samarbetet ser Karolinska som en möjlighet att samordna forskning och rusta sig inför att behovet av terapier inom onkologi och hematologi kommer att öka. Samarbetet kommer bland annat fokusera på avancerad cell- och genterapi.

– Vår förhoppning är att våra patienter ska snabbt få tillgång till nya effektiva behandlingsformer som bygger på de senaste forskningsrönen och att vi ställer patientens individuella behov i centrum, säger Stephan Mielke.

Forskningssamarbetet kommer att centraliseras genom en styrgrupp bestående av experter från både Karolinska och Bristol Myers Squibb , skriver läkemedelsföretaget på sin webbplats.

Bristol Myers Squibb är ett läkemedelsföretag som forskar och utvecklar terapier inom onkologi, hematologi, immunologi och hjärt-kärlsjukdomar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093