23948sdkhjf

Eugen Steiner föreslås bli styrelseordförande i Bioarctic

Läkaren och styrelseproffset Eugen Steiner föreslås ta över som ordförande i Bioarctic efter avgående Wenche Rolfsen.

Eugen Steiner har suttit i Bioarctics styrelse sedan 2017, och bolagets valberedning föreslår nu att han tar över ordförandeskapet. Han är doktor i klinisk farmakologi, och har även lång erfarenhet som vd eller styrelseordförande i flera bolag inom life science i Sverige, Norge, Storbritannien och USA.

Idag är han styrelseordförande i Spago Nanomedical och Empros Pharma,styrelseledamot i A3P Biomedical, Inbox Capital, Epiendo Pharmaceuticals och Stockholm School of Entreprenuership, samt Venture Partner i Healthcap

Eugen Steiner är även ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

”Hans långa och breda erfarenhet från life science-sektorn och djupa kunskap om Bioarctic, samt gedigen styrelseerfarenhet från flera börsbolag gör honom till en väl lämpad efterträdare till avgående styrelseordföranden Wenche Rolfsen”, skriver valberedningen i ett pressmeddelande.

Samtidigt föreslås civilekonomen Cecilia Edström, med erfarenhet från som bland annat vd på Bactiguard och ledande roller i Teliasonera, Scania och SEB, ta plats i styrelsen.

Beslut om invalet tas vid årsstämman den 1 juni.

Bioarctic utvecklar behandlingar inom framförallt Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. Bolagets läkemedel lecanemab mot Alzheimers godkändes tidigare i år av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA under handelsnamnet Leqembi, och en ansökan om marknadsgodkännande prövas för närvarande av läkemedelsmyndigheter i EU och Japan.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11