23948sdkhjf

Nya namn när Navinci Diagnostics satsar framåt

Uppsalabaserade Navinci Diagnostics har utsett Eva Pisa till ny styrelseordförande, och anställt Caroline Gallant som ny Chief Technology officer. Dessutom har bolaget tillsatt ett nytt vetenskapligt råd.

Navinci, som tidigare hette Olink Bioscience, utvecklar och marknadsför laboratorietester för studier av proteiners samverkan direkt i biopsiprover för användning inom bland annat cancerforskning och läkemedelsutveckling.

Företaget är i en expansiv fas och tog i somras in 90 miljoner kronor i en finansieringsrunda som leddes av investeringsbolaget Segulah Medical Acceleration. Sedan dess har bolaget lanserat tre produkter för mätning av proteiner i biopsiprover.

Eva Pisa, som nu tar över ordförandeklubban, har närmare 30 års erfarenhet av såväl forskning och utveckling som kommersiella roller inom life science-området. Hon sitter idag i styrelserna i schweiziska HSE, irländska Envetec och nederländska Qiagen.

Caroline Gallant tillträder en nyinrättad tjänst som Chief Technology Officer och kommer närmast från en roll som forskningschef på 10X Genomics Stockholm.

– Jag ser fram emot att arbeta med Eva Pisa på nästa spännande del av Navincis resa mot att ta fram verktyg för att bättre förstå proteininteraktionerna i immunonkologi. Med tillägget av Caroline Gallant till ledarteamet och hennes expertis inom detta område vi har ytterligare stärkt vår vetenskapliga kraft, säger Navincis vd Robert Gunnarsson i ett pressmeddelande.

I det vetenskapliga råd som tillsatts ingår professor Jan Andersson vid Karolinska institutet, professor Mats Nilsson vid Stockholms universitet, professor Carolina Wählby vid Uppsala universitet samt forskaren Daniel Fürth vid Uppsala universitet.

Ordförande för rådet är professor Ulf Landegren, som även är delägare och grundare av Navinci.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078