23948sdkhjf

Nytt namn till Hansa Biopharma

Lundaföretaget Hansa Biopharma har utsett Matthew Shaulis till Chief Commercial Officer och President för dotterföretaget i USA.

Matthew Shaulis kommer närmast från Pfizer där han haft olika positioner, bland annat som chef för onkologi i Nordamerika. Han har även tidigare jobbat vid Teva, Cephalon, Johnson & Johnson och Schering-Plough. Nu blir han Hansa Biopharmas Chief Commercial Officer och President för dotterföretaget i USA, Hansa BioPharma Inc. Tjänsten tillträder han den 16 mars.

– Hansa är på väg att snabbt utvecklas till ett fullfjädrat, integrerat globalt bioteknikföretag i kommersiellt skede, och nu är tiden inne att ytterligare stärka vårt ledarskap inom det kommersiella området, men även på lokala marknader. Därför ska vi bygga upp en högpresterande kommersiell funktion och en organisation med fokus på USA, vilket kommer att hjälpa oss att uppnå vårt mål som är att lansera imlifidase i USA, säger Hansa Biopharmas vd Søren Tulstrup i ett pressmeddelande.

Matthew Shaulis efterträder Henk Doude van Troostwijk som går vidare till en annan roll inom företaget som Vice President, Commercial Operations.

Hansa Biopharma är ett svenskt företag som utvecklar behandlingar mot sällsynta immunologiska sjukdomar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Life science-företag på lista över bästa arbetsplatserna
Den onödiga vården – så ser den ut
Neogap rekryterar medicinsk chef
Halv framgång för nytt ALS-läkemedel
Stora framsteg i IVF-labb de senaste decennierna
Därför är det så svårt att hålla sig från snacksen
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.078