23948sdkhjf

Positiv jobbprognos inom life science

Trots tuffa tider är sysselsättningsprognoserna inom hälso-, sjukvårds- och life science-branscherna fortsatt optimistiska, visar en ny marknadsbarometer från Manpower.

Enligt undersökningen är antalet företag som räknar med att nyrekrytera under de närmaste tre månaderna betydligt fler än de som förväntar sig att minska arbetsstyrkan.

– De lågkonjunkturtecken vi börjar se i övriga jobbprognoser tycks inte gälla för hälso- och sjukvårdsområdet, där rekryteringarna förväntas rulla på som de gjort under inledningen av året, säger Mikael Jansson, vd på Manpower Group, i ett pressmeddelande.

Sysselsättningstrenden inom vård och life science landar på +18 procent, vilket är högre än i någon annan av de undersökta branscherna.  Det är dock en tydlig nedgång, med 11 procentenheter, jämfört med motsvarande mätning för tre månader sedan.

Trenden definieras som den procentandel av arbetsgivarna som tror att sysselsättningen ökar under det andra kvartalet, minus den andel som tror att sysselsättning minskar.

Av de andra undersökta branscherna ligger telekom och media närmast med +13 procent.

Avkylningseffekterna inom ekonomin syns tydligast inom IT- och energibranscherna där sysselsättningtrenden ligger på +4 procent, respektive +3 procent.

– Hälso- och vårdsektorn liksom transportbranschen ser ut att påverkas i minst utsträckning, säger Mikael Jansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062