23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

MinskaCO2 Sverige AB

Internet med gott samvete

Den omfattande Internetanvändningen leder idag till stora mängder koldioxidutsläpp baserat på strömförbrukningen. Vår uppgift är att koldioxidneutralisera hemsidor på Internet. MinskaCO2, är ett nytt initiativ vars mål är att minimera Internetrelaterade koldioxidutsläpp.

De företag som väljer att samarbeta med oss neutraliserar därmed sina koldioxidutsläpp. Resultatet blir en grön och miljövänlig hemsida!

Att neutralisera koldioxidutsläppen gör skillnad

Utbytet av information på Internet växer kraftigt. Det är en fantastisk utveckling som har gjort våra liv enklare, snabbare, billigare och mer miljövänligt.

Omfattningen av vårt Internetanvändande har dock blivit så stort att den samlade miljöpåverkan nu är betydande.

Koldioxidutsläppen från Internetanvändandet kommer från all den ström som idag används för att driva servrarna bakom hemsidorna, strömmen i kablarna ut till din och min dator och särskilt den ström som används av våra datorer när vi är ute på nätet. För att inte tala om våra skärmar.

Det handlar om många bäckar små – alla är på nätet – och tillsammans skapar detta en enorm strömförbrukning. Nackdelen med ”många bäckar små” är att det krävs många människor för att göra något åt det. Fördelen är att alla bara behöver göra lite. Det är det arbetet som organisationen för CO2-neutrala hemsidor har för avsikt att leda.

Vi tror inte på att någon ska minska användandet av Internet. Tvärtom.

Vi tror inte heller på att det inom kort kommer att produceras 100 procent miljövänlig energi i Sverige även om vi har kommit långt i utvecklingen.

Däremot kan företag och organisationer redan nu neutralisera den miljöbelastning som deras hemsidor skapar. Inte bara på de egna servrarna – utan även för besökare som hämtar information på deras hemsida.

Det är inte svårt. Så

här

gör vi.

Resultatet av att neutralisera koldioxidutsläppen är att varje besök på din hemsida sker utan att miljön belastas.

Leverantörstjänster

Fakta om MinskaCO2 Sverige AB

Adress
MinskaCO2 Sverige AB
Forskarparken i Malmö
205 12 Malmö

Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad

Telefon: +46 735 14 56 02

Kontaktpersoner

Erik Sommer
Avdelning: Initiativtagare
Yrke: Initiativtagare
Telefon: +45 53500252
Morten Nielsen
Yrke: Initiativtagare
Telefon: +45 21 24 24 00

Sänd till en kollega

0.158