23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dataroaming på iPhone: På eller av? Med ett e-SIM behöver du inte oroa dig

När du använder din iPhone på resa utomlands är dataroaming lite av ett tveeggat svärd. Visst, du kan hålla kontakten med familj, vänner och kollegor och ladda upp foton och dokument. Men nackdelen är att användningen av denna data kan medföra några rejäla kostnader. Så vad ska du göra?

En riktigt bra nyhet är att du genom att använda ett eSIM kan behålla din dataroaming på och inte behöva oroa dig för några höga kostnader – med ett digitalt SIM-kort Thailand med en förbetald plan så får du inte höga räkningar när du kommer hem.

Vad är eSIM?

För att förklara det på ett enkelt sätt, så är ett eSIM ett litet chip som är inbäddat i många iPhone-modeller inklusive iPhone 13, 12, 11 eller XS, samt även för många Android-enheter. Det fungerar precis som ett Nano eller Micro SIM, förutom att du inte kan ta ut det. Det finns många fördelar med ett e-SIM, särskilt då du reser utomlands.

Det är enkelt att ställa in ditt eSIM istället för att köpa ett lokalt SIM-kort. Ett e-SIM gör att din dataroamingkostnad inte drar iväg.

Dock kan du om du vill även satsa på ett köpa ett lokalt SIM-kort från den leverantör som erbjuder täckning i det land du ska besöka. Om du använder en smartphone med dubbla SIM-kort kan du dra fördel av att använda eSIM tillsammans med det lokala SIM-kortet i destinationslandet. Således kommer ett lokalt SIM-kort att ge dig ett lokalt telefonnummer, medan eSIM ger dig den bästa internetanslutningen vart du än går. Du kan även ha flera planer så att du till exempel kan ha ett nummer för arbetsrelaterade samtal och ett annat för personliga frågor. Du kan använda ditt nuvarande telefonnummer för WhatsApp, Facebook Messenger eller Viber och njuta av billig dataroaming med ett annat eSIM-nummer.

Vet du inte om din enhet har ett eSIM?

Du som har en nyare iPhone, du har med största säkerhet ett e-SIM, men det går att kontrollera det via Holafly, då de har en lista på alla mobiltelefoner som är kompatibla med eSIM.

Hur köper jag ett eSIM online?

Det är superenkelt att köpa ett e-SIM via Holafly och kan göras på några minuter. Gör det innan du ger dig av på din resa för den där extra sinnesron.

Steg 1

Välj först en förbetald eSIM-planleverantör, som Holafly.

Steg 2

Kontrollera att din mobil är kompatibel med eSIM

Steg 3

Välj destinationen du ska resa till.

Steg 4

Välj ett paket som passar dina databehov och ett pris du är bekväm med.

Steg 5

Installera ditt eSIM med hjälp av QR-koden.

Vilka är fördelarna med ett eSIM?

Det finns många fördelar med ett eSIM var du än reser. Holyfly erbjuder eSIM för många destinationer som Europa, Thailand, Australien och Ghana, Så väl som de har andra paket med flera länder.

Den största fördelen med ett eSIM är förstås att kunna hålla sig ansluten till internet, kolla kartor, hålla kontakten, beställa taxi etc. Allt du i allmänhet skulle använda data och roaming till, men utan att få några roamingavgifter.

En annan stor fördel är att det är en enkel prissättning för antalet dagar med obegränsad data.

Du behåller ditt gamla nummer i din telefon, eftersom det blir en telefon med dubbla SIM-kort medan eSIM är aktiverat. Detta är väldigt praktiskt eftersom du fortfarande kan kontaktas via telefon och sms till ditt ursprungliga nummer. Alla som någon gång har ägnat sig åt att byta SIM-kort ute, för att deras bank vill skicka ett sms innan betalning eller något liknande, kommer att uppskatta hur användbart detta är.

Det är mer miljövänligt – inga förpackningar och inga små SIM-kort som skapar mer plastavfall för en kort resa.

Perfekt för allmän semesteranvändning, men begränsningar för internetdelning och användning av hotspot gör det mindre användbart för distansarbetare.

Superbekvämt, eftersom du inte behöver gå och hitta en lokal butik eller köpa ett SIM-kort. Vissa länder kräver också pappersarbete för att få ett SIM-kort, vilket kan ta mycket tid.

24-timmars kundsupport, så du kan få hjälp när du behöver det.

Omedelbar leverans och installation av ditt eSIM.

Så här använder du eSIM när du reser

Tidigare har internationella resenärer varit tvungna att fysiskt byta ut SIM-kortet om de ville fortsätta använda en personlig enhet utomlands. Att använda en personlig enhet utan att byta SIM-kort kunde då komma med höga operatörsavgifter. Eller, om användarens operatör erbjöd gratis internationell data, var den ofta vara begränsad och otroligt långsam.

Med eSIM-kort är det enklare än någonsin att fortsätta använda din egen enhet när du är utanför landet du bor i.

Om din enhet har ett eSIM-kort behöver du bara köpa ett dataabonnemang i det land du reser till. Du kan sedan använda en QR-kod för att aktivera den planen via eSIM-kortet på din mobilenhet. Precis så enkelt kan du använda din egen telefon som alla andra i ett främmande land.

Använd din enhet enkelt och prisvärt när du är utomlands

Fördelarna med eSIM och internationella resor är många. I takt med att eSIM-kort blir vanligare blir tjänster för att köpa datapaket specifika för utlandet också mer allmänt tillgängliga. Hos Holafly kan du hitta exakt det eSIM du behöver för det land du ska resa till.

Sänd till en kollega

0.016