23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

De bästa vetenskapsdokumentärerna att streama

Många av oss älskar att luta oss tillbaka i tv-soffan för att beta av avsnitt efter avsnitt av vår favoritserie, men ofta kan det vara bra att rensa paletten med någonting som är lite mer verklighetsförankrat.

Lyckligtvis finns det en hel uppsjö av makalöst bra dokumentärer på våra mest uppskattade streamingtjänster, som vi kan vända oss till när vi vill lära oss något nytt eller bara förundras över världens alla under. 

Idag är våra streamingmöjligheter bättre än någonsin och så gott som alla av de största aktörerna på marknaden finns tillgängliga i Sverige. De många illegala alternativen, som Dreamfilm, fyller dessutom en allt mindre funktion med tanke på hur många lagliga, prisvärda alternativ som nu finns. Är du ute efter en kvalitativ dokumentär så bör du med andra ord använda dig av en tjänst som är laglig.

Tipsen på Netflix
De senaste åren har Netflix producerat allt fler fascinerade och lärorika dokumentärer som tjänstens prenumeranter kan konsumera. Här är tre av våra favoriter just nu: 

The Social Dilemma: Frågan är om det finns någon mer relevant dokumentär att streama i dagsläget än The Social Dilemma. I dokumentären får vi lära oss om aspekter av sociala medier som är både fascinerande och skrämmande. 

Bläckfisken och jag: Bläckfisken och jag är en dokumentär med det kanske mest osannolika innehållet som du kan hitta just nu. Dokumentären skildrar en utbränd filmskapare som vänder sig till havet och utforskandet av en kelpskog för att återhämta sig. I processen stöter han på en bläckfisk och en minst sagt annorlunda vänskap uppstår mellan dem. 

Bill Gates: Koden till min hjärna: Få levande människor har gjort ett lika stort avtryck på vår samtid som Bill Gates och i dokumentärserien Koden till min hjärna får vi en nära titt på hans unika liv och de många roller som han axlar.  

Letar du efter ytterligare förslag? Här kan du hitta fler filmtips: https://www.filmtopp.se – både i form av dokumentärer och andra långfilmer, men även serietips och streamingtips i allmänhet.

Tipsen på Disney+
Att skaffa sig ett konto på Disney+ är något av det bästa du kan göra om du uppskattar dokumentärer – inte minst inom kategorin för natur och vetenskap. Under Disneys paraply hittar vi nämligen National Geographic, vilket innebär att streamingtjänsten kan erbjuda ett utbud av naturvetenskapliga dokumentärer som saknar motstycke. Här är våra tips: 

Science Fair: I den här dokumentären följer vi nio briljanta high school-studenter som är fast beslutna om att föra utvecklingen framåt, men samtidigt få ta del av äran av att tävla i den internationella vetenskapsmässan. 

Before the Flood: Before the Flood är den hyllade och omtalade klimatdokumentären med ingen annan än Leonardo DiCaprio som frontfigur. Är du ute efter att lära dig mer om vårt drastiskt förändrade klimat, men samtidigt vill ha lite stjärnglans, så är det här det givna alternativet för dig. 

Nat Geo Kids: Nat Geo Kids är inte en dokumentär utan den kategori av National Geographics innehåll på Disney+ som är anpassad för yngre tittare. För den med barn i familjen kan det vara bra att veta att det finns lärorika alternativ till allt tecknat innehåll på streamingtjänsten. Dessutom kan några av dokumentärerna i kategorin vara perfekta att titta på även för vuxna, inte minst om man vill förstå fundamenten inom ett nytt område. 

En av de absolut bästa aspekterna med tillgängligheten av så många streamingtjänster är att det i det växande utbudet finns så många häpnadsväckande bra dokumentärer att insupa. Det spelar ingen roll om man är intresserad av naturen, teknologi eller något annat område – det finns tusen- och åter tusentals dokumentär-timmar att konsumera.

Sänd till en kollega

0.031