23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Köpguide för fatpumpar

Är du ute efter en fatpump? Ett bra företag som har detta, det är Zeta. De har även andra pumpar och pannor samt sysslar med flödes & värmeteknik. Men vad är då en fatpump och hur fungerar den?

Fatpumpar används i fat och tunnor och kallas ibland för fatpumpar eller containerpumpar. Dessa är generellt tillgängliga som 55-gallons fat men de används också i 5, 15, 30, 55, 275 och 330-liters behållare. De finns i många former, från enkel roterande stil till en mängd andra stilar som spak, sifon, dubbelmembran, elektrisk, luft, kolv, etc.

Fatpumpar innehåller en vertikal axel i ett smalt rör som sätts in i trumspalten. Pumpmotorn är ansluten till den vertikala axeln längst upp på röret utanför på toppen av trumman och pumpkomponenten finns också på toppen av axeln i trumman. Denna konfiguration tillåter att trumman är tom och minskar risken för spill och operatörsskador.

Hur fungerar en fatpump?

En cylinderpump fungerar genom att passa in i den övre öppningen på en trumma genom sitt smala rör, som inrymmer en vertikal axel. Fatpumpen består också av en liten motor fäst på axeln, som går på en AC eller DC elmotor.

Motorn sätter på pumpen via en strömbrytare. När den aktiveras kommer dess pumpmekanism från rörets bas, som suger ut innehållet. Rörets bas förlitar sig på antingen ett litet centrifugalpumphjul eller en rotor. Vissa pumpar kan manövreras för hand med en vev. Manuell svarvning kan också göras genom en kolvpump. Fatpumpar kan användas på en utbytbar basis, även om vissa är mer hårdkopplade i en trumma eller fat.

Ta reda på dina behov innan du köper fatpump

Det är viktigt att känna till dina krav/syfte med att köpa fatpumpen. Kommer du att använda den för fältklippare, små traktorer eller annan instrumentering eller i större fordon i tunga applikationer? Eller försöker du överföra transmissionsvätska och vätska i mindre mängder? Eftersom det finns många typer av vätskor som behöver bearbetas, överföras, transporteras och hanteras, är fatpumpar inte begränsade till vattenbaserade industrier. Dessa kan användas i kemiska fabriker, tillverkningsanläggningar, bilaffärer och andra städjobb.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en fatpump?

Den största fördelen med en fatpump är att den eliminerar de många risker som uppstår vid manuell hantering av containrar: skador, kemikaliestänk och läckor samt giftiga ångor. Fatpumpar är lätta och bärbara och därför lätta att överföra mellan behållare.

Det finns en pumpdesign för alla applikationer: centrifugalpumpar med enkla, dubbla eller multipla impellerdesigner för vätskor med låg viskositet, positiv deplacement, skruvpumpar idealiska för vätskor med medelviskositet och de som innehåller små partiklar och progressiva kavitetsdesigner som är lämpliga för viskösa vätskor och kan uppnå låg pulsation, milda flöden.

Fatpumpar är i allmänhet konfigurerade för en specifik behållarstorlek. Till exempel kanske nedsänkningsröret inte är tillräckligt långt för att nå botten av en annan behållare och kommer därför inte att kunna tömma det. Emellertid är delar utformade för att vara utbytbara och det borde vara möjligt att återanvända den.

Hitta rätt fatpump hos Zeta

Hos Zeta finns det ett brett utbud av fatpumpar som du kan välja mellan, kolla gärna in deras hemsida!

Sänd till en kollega

0.031