23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så köper du ny fåtölj

Få möbler i vardagsrummet är så viktiga som fåtöljen. Det är en plats för avkoppling och lugn efter en lång dag på jobbet eller ute lekandes med barnen. Att lägga ner tid och möda på att köpa rätt fåtölj lönar sig ofta i längden. Undvik att köpa en variant som du kommer att slänga inom kort - ta istället tid på dig då det är det bättre att köpa rätt från början. I denna text ger vi några tips med saker att tänka på för dig som ska köpa en ny fåtölj till vardagsrummet. Läs vidare för att ta del av tipsen.

Vilken stil föredrar du?

Börja med att fundera på vilken stil du vill ha på fåtöljen. Vilka färger har du på väggarna? Hur ser golvet ut? Det är viktigt att fåtöljen känns som att den passar in i vardagsrummet - annars känns den lätt felplacerad.

Storlek efter dina behov

Storleken är nästa viktiga sak att ha i åtanke. Den får inte vara för stor och ta upp för mycket plats i vardagsrummet, ofta ska det ju också finnas plats för en soffa också.

Men den får heller inte vara för liten. En för liten fåtölj är ofta obekväm och inte så skön att sitta i vilket leder till att den kommer användas mindre.

Modern eller gammaldags fåtölj?

Föredrar du en gammaldags fåtölj eller mer modern stil? Det finns inget som är rätt eller fel utan det beror på dina preferenser och vilken stil vardagsrummet har i övrigt.

Moderna fåtöljer fungerar i de flesta hem och är att rekommendera om du känner dig osäker. En modern fåtölj är nästan alltid snygg och kommer garanterat imponera på gäster som är på besök.

Val av färg

Vilken färg bör fåtöljen ha? Inte heller här finns det något rätt eller fel utan det beror på din personliga smak, tycke och hur rummet ser ut övrigt.

Det är också viktigt att hitta en balans mellan vågade färger men samtidigt inte ha något som sticker ut för mycket. Om alla möbler i vardagsrummet har samma färg skapar det ofta ett lite tråkigt vardagsrum utan den där mysiga känslan som man vill åt. Men om färgen är helt annorlunda och inte matchar något annat - ja då kommer det mest att se konstigt ut.

Ett material som är både snyggt, bekvämt och praktiskt

Fåtöljer säljs i olika typer av material - allt från läder, till manchester och vanligt tyg. Fundera på vad du tycker är finast, förslagsvis kan du testa fåtöljer hos vänner och grannar för att se vad du tycker är bäst, snyggast och smidigast.

Fundera också efter på hur man rengör fåtöljen. En läderfåtölj är mycket enklare att rengöra och det gör inte så mycket om du råkar spilla på den. En fåtölj i tyg kan däremot vara mycket svårare att rengöra. Om du har barn hemma som ofta smutsar ner bör du tänka ett varv extra så att du inte köper en fåtölj som är svår att hålla ren och fräsch.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det viktigt att ta tid på sig för att köpa rätt fåtölj – för det är inte alltid det lättaste. Gör din research innan och fundera på dessa saker som vi har nämnt ovan.

Sänd till en kollega

0.016