23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så kan du göra ditt hem klimatsmart

Idag så är vi många som försöker leva våra liv med så mycket respekt mot naturen som möjligt. Vi som har möjlighet cyklar när vi pendlar, vi äter ekologiskt och närproducerat och vi väljer tåget över flyget. Samtidigt är det många som känner att de vill göra mer.

Om du är intresserad av att göra ditt hem mer klimatsmart så finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke. Många av dessa förbättringar är enkla att göra och kan inte bara göra ditt hem mer klimatsmart, utan även roligare överlag.

Tänk efter innan du köper någonting

Det händer att man behöver köpa saker till sitt hem i form av olika möbler och annat praktiskt som man behöver. Om du är på jakt efter nya fåtöljer eller någonting annat så kan det vara värt att tänka efter några gånger innan man genomför sitt köp.

Ska man köpa den billiga varianten som kommer gå sönder efter ett par år, eller ska man köpa den lite dyrare som förmodligen kommer kunna gå i arv eller användas under en väldigt lång tid? Detta är en avvägning som man själv behöver göra, men genom att köpa sitt soffbord från en producent som har klimatet i åtanke och samtidigt gör sitt yttersta för att säkerställa kvaliteten gör man klimatet en stor förtjänst. 

Installera smart belysning via LED-lampor

Smart belysning har tagit marknaden med storm under de senaste åren. Smarta lampor kan ofta lysa i 16 miljoner olika färger, och tack vare att de använder sig av LED-teknologi så är de också mycket skonsammare mot miljon. LED-lampor har en brinntid som ofta är 10 gånger så lång som glödlampor, samtidigt som de bara använder sig av en bråkdel av elen som traditionella glödlampor gör.

Detta blir helt enkelt en win-win-win. Du får roliga lampor som kan anpassas efter fest eller vardag, du sparar pengar på din elräkning och genom att du inte behöver köpa lampor särskilt ofta, samtidigt som klimatet tar mindre stryk. Skaffa en kompost

För dig som bor i villa, radhus eller har tillgång till en uteplats kan det vara lämpligt att starta en kompost. I denna så kan allt ditt matavfall läggas för att brytas ner naturligt. Du skapar då en källa till näring för en enorm mängd viktiga djur och insektsarter samtidigt som du gör någonting bra för klimatet.

Om du inte har möjlighet att göra detta kan det vara på sin plats att försöka införa ett avfallshanteringssystem där klimatet alltid går i första rummet.

Solceller

Detta är inte heller någonting som är möjligt för alla, men solceller kan vara en fantastisk investering. Solceller betalar ofta tillbaka kostnaden efter bara ett par år, och det är en fantastisk känsla att vara självförsörjande på el.

Sänd till en kollega

0.015