23948sdkhjf

Krönika

Lärandet som superkraft

Traditionellt har vi både sett och nyttjat våra lärosäten som en tröskel att ta sig över för att kunna ta oss in på arbetsmarknaden. Snart kanske vi måste se lärandet i sig som en möjlighet till att bibehålla vår plats på densamma, skriver Björn Arvidsson.

2

Vilken medtech-innovation kommer att rädda dig?

Som kommunikatör uppmuntrar jag medtech-bolagen att begripliggöra och illustrera för omvärlden vilka vårdutmaningarna är och hur era innovationer löser dem, skriver Carolin Wiken i en krönika.

2

Torgny Fornstedt: Vi har glömt bort förståelsens betydelse

Varför satsas det enbart på att ta fram nya läkemedel och inte på utveckling av verktyg för kvalitetskontroll av dessa? Den frågan ställer sig Torgny Fornstedt, professor i analytisk kemi, i en krönika.

Björn Arvidsson: En uppenbarelse kom i ett av många videomöten

Björn Arvidsson ger ett förslag på hur den teknik och tillgänglighet som videokommunikation medför kan användas än bättre.

Anna Törner: Mitt i ett äventyr

”Att lyckas tillsammans med andra är en berusande känsla”. Det skriver Anna Törner som efter åtta år som vd för SDS nu lämnat över stafettpinnen.

Anna Törner: Vi får de läkemedel vi efterfrågar

Vi är varken moraliskt överlägsna eller underlägsna andra branscher, vi lever i symbios med det samhälle som efterfrågar våra tjänster, skriver Anna Törner i en krönika.

2

Torgny Fornstedt: Analytisk kemi måste hitta tillbaka till sina rötter

Det behövs fler kunniga analytiska kemister både på universiteten och inom industrin, skriver Torgny Fornstedt i en krönika.

Björn Arvidsson: Det ska vara lätt att göra rätt

Små och medelstora life science-företag möter många utmaningar på sin utvecklingsresa, där samverkan med våra myndigheter inte borde bidra till utmaningarna, utan tvärtom skapa möjligheter för dem. Det skriver STUNS Life science verksamhetschef Björn Arvidsson.

Carolin Wiken: Guldålder av uppmärksamhet demokratiserar vetenskap

Relevansen för begriplig vetenskapskommunikation har aldrig varit större, skriver Carolin Wiken, partner på Paues Åberg Communications, i en krönika.

Björn Arvidsson: Kriser visar vad som är viktigt - på riktigt

Vore det inte fantastiskt att låta de privata aktörerna i större utsträckning bidra till att lösa samhällets utmaningar, skriver Björn Arvidsson, verksamhetsledare för STUNS Life Science, i en krönika.

Therese Hazelius: Diagnostiken är mitt i händelsernas centrum

Intresset för diagnostik får inte svalna när coronapandemin väl är över, det skriver Therese Hazelius, vd för Swedish Labtech, i en krönika.

3

Anna Törner: När faran slår till visar sig vårt innersta jag

Anders Blanck: Coronakrisens lösning är global

”Newsify your equity story!”

Björn Arvidsson: Osjälviska aktörer framgångsrika i ekosystemen

Sänd till en kollega

0.047