23948sdkhjf

S-profil från Kalmar tar över ordförandeskapet i SKR

Anders Henriksson (S) från Region Kalmar valdes på tisdagen till ny ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

Anders Henriksson var andre vice ordförande för SKR under den gångna mandatperioden, och var ett väntat val. Han har tidigare bland annat varit regionstyrelsens ordförande i Kalmar län. Sedan mars 2020 är han även ordförande för den allsvenska fotbollsklubben Kalmar FF.

Valkongressen ägde rum på Münchenbryggeriet i Stockholm, där 451 ombud från regioner och kommuner samlats. I sitt första tal som ordförande tog Anders Henriksson bland annat upp välfärdsfrågor.

– Det är ett tufft ekonomiskt läge och demografin gör att bemanningsfrågan blir allt mer utmanande. SKR behöver fortsätta att konstruktivt driva på för att utveckla välfärden samtidigt som vi hela tiden påverkar riksdag och regering att ta sin del av ansvaret för att kommuner och regioner ska ha rimliga förutsättningar, sa han, enligt ett pressmeddelande.

Ny förste vice ordförande blir Leif Sandberg (C), tidigare kommunstyrelsens ordförande i Tomelilla och ledamot i SKR:s förhandlingsdelegation. Till andre vice ordförande utsågs Peter Danielsson (M), avgående SKR-ordförande och tidigare kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11