23948sdkhjf

Medtech-bolag utreds av Finansinspektionen om insiderinformation

Finansinspektionen har startat en utredning kring medtech-bolaget Aegirbios hantering av insiderinformation.

Granskningen kommer bland annat att handla om de frågor som tidigare utretts av marknadsplatsen Nasdaq, skriver företaget i ett pressmeddelande..

Den ledde till att Aegirbio ålades att betala vite på 1,2 miljoner kronor till följd av brister i informationshanteringen, som tidigare rapporterats av Medtech Magazine.

Däremot slapp bolaget att avnoteras från marknadsplatsen, sedan disciplinnämnden avslagit ett sådant yrkande från Nasdaq.

Finansinspektionen ska nu utreda om Aegirbio överträtt artiklarna 17 och 18 i EU:s marknadsmissbruksförordning, vilka rör offentliggörande av insiderinformation respektive insiderförteckningar, mellan maj 2021 och februari 2022.

Aegirbios verksamhet bygger på en teknikplattform som möjliggör tester för att övervaka och förbättra dosering av biologiska läkemedel.

Under 2021 steg företagets aktie kraftigt, fram till att en granskning i SVT under hösten visade att Aegirbio hade kopplingar till företag som var inblandade i momsbedrägerier. Uppmärksamheten ledde till att bolagets aktiekurs rasade och till att ett uppköp av företaget Dynamic Code fick avbrytas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Genmutation som förhindrar smärta kartläggs av forskare
Rockad i ledningen för Kancera
Covidvaccin från Novavax föreslås få fullt godkännande
15 framtidsyrken inom life science: “Huggsexa om kompetens”
Han tar över som ordförande i CTR
Studie: Granatäpplen kan hjälpa till att rena vatten från läkemedel
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.331