23948sdkhjf

Nytt nummer – Biotechbolagens fantasifulla namn och intervju med sjukvårdsministern

Nu är ett nytt nummer av Life Science Sweden skickat till tryck. Där läser du bland annat en intervju sjukvårdsministern Acko Ankarberg Johansson. Från och med det nya numret har tidningen både ny form och nytt format.

I slutet av förra året fyllde Life Science Sweden 20 år som tidning och 10 år med det nuvarande namnet. Det firade vi med att göra en lista över de 20 viktigaste svenska medicininnovationerna i modern tid. Och det fortsätter att hända saker hela tiden. Som att vi har ny form för tidningen som snart når prenumeranterna.

Tidningen har förutom ny form också ett större och mer läsvänligt format. Men även om form och format nu ändrats står ambitionen för innehållet fast. Vi ska fortsätta att rapportera om de viktigaste och mest spännande medicinska nyheterna, vara det ledande oberoende magasinet och nyhetswebben inom vårt fält och det självklara navet för svensk life science.

I det nya numret läser du vår intervju med sjukvårdsministern Acko Ankarberg Johansson. Du kan också läsa ett utdrag ur den tidigare vaccinsamordnaren Richard Bergströms och författaren Nils Bergeås nya bok Vaccinjägaren. Tidningen innehåller även tankeväckande krönikor och på debattsidorna debatteras vårdvalet i Stockholm. Och så har reporter Anders Göransson djupdykt i hur biotechbolagen valt sina firmanamn. Varför heter till exempel Alligator Bioscience just så och varifrån har Ilya Pharma fått sitt namn?

Du kanske också undrar varför Göteborgsbaserade Tataa Biocenter heter som det gör? Vd:n Mikael Kubista berättar i artikeln att namnet i företagets ungdom kom till nytta i möten med investerare. De investerare som uttalade namnet rätt, med betoningen på första stavelsen, var kunniga inom molekylärbiologi och kunde vara intressanta att samarbeta med, resonerade han. Vet du vad namnet syftar på?

I nya numret berättar också karriärcoachen Tina Persson om sin egen jobbresa från forskare till coach och tipsar andra som vill byta inriktning i yrkeslivet. Tidningen innehåller även ett reportage från Rise i Södertälje och mycket annat.

Trevlig läsning!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078