23948sdkhjf

Han tar över som ordförande i CTR

Bengt Dahlström, grundare av Center for Translational Research, har efter sju år som styrelseordförande i koncernen lämnat över ordförandeklubban till Hans Andreasson.

Skiftet skedde i samband med bolagsstämman den 23 maj, och innebär att Bengt Dahlström istället blir ordinarie ledamot i styrelsen.

– Förnyelse och kontinuitet har alltid varit viktiga nyckelord för att stärka styrelsen i CTR, Det är därför med glädje och tillförsikt jag lämnar över ordförandeskapet till Hans Andreasson, säger Bengt Dahlström i ett pressmeddelande.

Den nytillträdde styrelseordföranden Hans Andreasson har varit ledamot i CTR:s styrelse sedan 2020, och har sedan tidigare omfattande erfarenhet från ledande positioner inom life science-sektorn och från internationellt styrelsearbete. Han är för närvarande Investment Director i Sjätte AP-fonden.

Vid stämman valdes också Katarina Sjögren in som ny styrelseledamot. Hon har lång erfarenhet från olika ledningsuppdrag i bolag inom hälso- och sjukvård, omsorg och utbildning, och var senast vd för utbildningsbolaget Atvexa.

CTR består av sex kompletterande serviceföretag, som erbjuder experttjänster och rådgivning inom produktutveckling på läkemedels- och medicinteknikområdena. Bolagen är: CTC Clinical Trial Consultants, Lablytica Life Science, Regsmart Life Science, Toxicology Knowledge Team Sweden, Regfile och Metasafe.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079