23948sdkhjf

Stort vetenskapligt möte i Stockholm den 8 november

I dagarna är det dags för den elfte årliga upplagan av Life Science Swedens vetenskapliga möte Bioscience i Stockholm. Som deltagare kan du se fram emot en intensiv och berikande dag med aktuella föredrag, givande möten samt gott om tid för nätverkande och besök i utställningen.

I år modereras mötet av Johan Rockberg, professor i antikroppsteknologi och riktad evolution vid Kungliga Tekniska Högskolan. Cirka 250 deltagare från akademin, hälso-/sjukvården, läkemedelsbranschen och biotechsektorn samt investerare väntas till Life City i Hagastaden i Stockholm.

Vi passade på att ställa ett par snabba frågor till vår medarbetare Michael Linnell, som är projektledare för Life Science Swedens mötesportfölj.

Vad ser du fram emot på mötet?

– Egentligen vill jag svara ”Allt!” på den frågan. Jag ser väldigt mycket fram emot seminarieprogrammet, som är fullspäckat med aktuella ämnen och mycket kunniga och intressanta talare. Till exempel kommer vi att få lyssna till Ulf Landegren, medgrundare till det framgångsrika och nyligen sålda Uppsala-företaget Olink.

– Vi kommer också få ett föredrag på temat mikrobiom vid kardiovaskulära sjukdomar under ledning av Tove Fall, professor i molekylär epidemiologi vid Uppsala universitet. Anna Falk, professor vid Lunds universitets Stamcellscentrum, medverkar med en dragning om cellterapi. Självklart ser jag också fram emot att lyssna till vår inledningstalare Björn Arvidsson, verksamhetsledare på STUNS Life science och uppskattad krönikör i Life Science Sweden.

Varför är mötet viktigt för branschen?

– Bioscience är ett brett vetenskapligt möte där högspecialiserade forskare från olika områden kan träffas, lyssna till och inspireras av varandra. Men det är framför allt ett viktigt forum för alla som är intresserade och vill ta del av det senaste från forskningen, träffa varandra och bredda sina nätverk.

Läs mer om Bioscience och boka din plats på bioscienceevent.com.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063