23948sdkhjf

Undersökning i Västsverige: Få har bra kunskap om life science-sektorn

Vad kan västsvenskar om life science-sektorn i Göteborgsområdet? Relativt lite visar en ny mätning.

I Göteborg huserar företag som Astra Zeneca, Getinge och Mölnlycke Healthcare. Området är också hem till Sahlgrenska Science Park och Go Co Health Innovation. Fler än 10 000 i Västsverige beräknas vara anställda inom sektorn trots detta visar en ny Novusmätning att nästan 4 av 10 vet väldigt lite om life science-sektorn i Göteborgsområdet, eller känner inte till den alls.

Mätningen, som har gjorts på uppdrag av Västra Götalandsregionen, Astra Zeneca, Chalmers tekniska högskola, Business Region Göteborg, Go Co Health Innovation City och Sahlgrenska Science Park, har lett till ett samarbete om att sätta sektorn på kartan.

– Den här undersökningen visar att vi måste bli bättre på att dela med oss av vår fantastiska resa. Därför vill vi markera startskottet för en kraftsamling där vi tillsammans i life science-sektorn växlar upp vårt arbete med att berätta vad vi gör, säger Matti Ahlqvist, platschef på AstraZeneca i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Endast 16 procent av de som besvarade den webbaserade undersökningen svarade att de känner till sektorn ”ganska bra” eller ”mycket bra”. I fordonbranschen ligger siffran på 42 procent. Life sciecnce-branschen är enligt mätningen en av de branscher som västsvenskar kan minst om. 

– Om vi tydligare kan sätta life science på kartan i regionen så kommer fler talanger att söka sig hit. Då kommer mer resurser att satsas på life science, och sektorn växa. Det gynnar Göteborg, det gynnar Västra Götaland, och det gynnar hela Sverige, säger Helena Lundberg Nilsson, regionutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11