23948sdkhjf

Kinagodkännande och misslyckad lungcancerstudie för Astra Zeneca

Astra Zeneca har fått ett godkännande i Kina för läkemedlet Imfinzi i kombination med cellgifter vid behandling av lokal eller spridd gallvägscancer. Samtidigt kommer negativa besked från en fas III-studie med samma läkemedel för en annan indikation.

Godkännandet i Kina utgår från fas III-studien Topaz-1 som uppvisade 22 procents minskning i risken för att avlida jämfört med enbart behandling med cellgifter, enligt ett pressmeddelande.

Läkemedelsjätten skriver i ett annat pressmeddelande om en uppdatering av fas III-studien Pacific-2 där Imfinzi utvärderas tillsammans med strålning och cellgifter (CRT) hos patienter med icke småcellig lungcancer i stadium tre som inte kan opereras bort.

Studien uppnådde inte statistisk signifikans för det primära målet om så kallade progressionsfri överlevnad, det vill säga tiden från behandlingsstart fram till dess att tumören fortsatte att utvecklas. Jämförelsen gjordes för Imfinzi samt CRT med enbart CRT-behandling.

Inledande analyser visar på att säkerheten och tolerabiliteten för Imfinzi tillsammans med CRT generellt sett låg i linje med tidigare känd profil. Det fanns dock en ökad andel infektion för den aktiva behandlingsarmen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063