23948sdkhjf

Nya i Läkarförbundets styrelse

Nu står det klart att två nya ansikten tar plats i Läkarförbundets styrelse medan två lämnar.

Elin Karlsson, överläkare i kirurgi vid Södertälje sjukhus, och Annika Östling, specialist i allmänmedicin verksam i Regions Jämtland Härjedalens ungdomsmottagningar, är de två nya ledamöterna som valdes in under fackförbundets fullmäktige som hölls under onsdagen och torsdagen.

– Det är ett ärofyllt uppdrag att få företräda Sveriges läkare och jag ser framemot att bidra med mina erfarenheter från primärvården och mitt perspektiv på förutsättningarna att bedriva vård på mindre orter. Det är otroligt stor skillnad mellan hur vården bedrivs i storstäderna och ute i de mer glest befolkade länen, och politiska beslut kan slå väldigt olika i olika delar av landet, säger Annika Östling, i ett pressmeddelande.

Hon har varit fackligt aktiv i flera år och är för närvarande ordförande i läkarföreningen i Jämtlands län. Även Elin Karlsson har erfarenhet av facklig verksamhet och är ordförande för Sjukhusläkarna.

Samtidigt som Elin Karlsson och Annika Östling tar plats i styrelsen lämnar de tidigare ledamöterna Johan Styrud och Shokouefh Manouchehrpour. Ledamöterna, Anna Rask-Andersen, Christofer Lindholm, Gabriella Schanning, Tina Crafoord och vice ordförande Lars Rocksén valdes alla om till ytterligare en mandatperiod på två år. Resterande ledamöter och Sofia Rydgren Stale, ordförande för förbundet, är sedan förra året redan invalda till ytterligare en mandatperiod om två år.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125