23948sdkhjf

Vd för life science-företag vinner entreprenörspris

Isabell Ahlén, vd för bolaget Sam Nordic, vann priset ”Entrepreneurial Winning Women” under årets regionfinal av Ey Entrepreneur Of The Year i Stockholm.

Sam Nordic är ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm som distribuerar medicinteknik och radioaktiva läkemedel för diagnostik och behandling inom cancervården. Bolaget har även verksamhet i Danmark och Finland. Isabell Ahlén har agerat vd för företaget sedan 2013.

”Affärsidéer föds många gånger i en stark vilja att förändra, vilket verkligen är sant för denna entreprenör som utstrålar en riktig ”att allt är möjligt”-mentalitet. Med ett tydligt syfte och en ambitiös vision, driver hon en verksamhet som bidrar till ett bättre liv för många människor.” Så löd en del av motiveringen till utmärkelsen Entrepreneurial Winning Women som Isabell Ahlén fick motta i förra veckan.

När regionfinalen Ey Entrepreneur Of The Year gick av stapeln var hon en av tio finalister i kategorin Ey Entrepreneur of The Year. Utmärkelsen gick dock i år till Mikael Lindholm vd och medgrundare till Uppsalabolaget Scandinova Systems vars pulsade högspänningsaggregat bland annat används inom strålbehandling av cancer.

Både Mikael Lindholm och Isabell Ahlén går i och med vinsten vidare till den nationella finalen som hålls nästa år. 

Ey Etrepreneur Of The Year utses av en oberoende jury som bedömer de nominerade entreprenörerna utefter inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Utmärkelsen började delas ut i Sverige 1995. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094