23948sdkhjf

Nedskärningar hos partner hotar Medivir-projekt

Medivirs amerikanska partner IGM Biosciences gör nedskärningar, vilket påverkar ett av Huddingebolagets läkemedelsprojekt.

Enligt ett pressmeddelande från Medivir har IGM tillkännagett ”en strategisk pipelineprioritering och en minskning av personalstyrkan med huvudsyftet att kassan ska räcka längre i ett utmanande finansiellt klimat”.

Ett antal av IGM:s utvecklingsprogram påverkas, bland dem DR-5-agonisten aplitabart som prövas mot solida tumörer i kombination med birinapant, som företaget licensierade av Medivir 2021.

Några detaljer om vad som händer med programmet meddelas inte.

”Medivir kommer att föra en diskussion med IGM hur det långsiktiga värdet av birinapant kan maximeras efter de aviserade prioriteringsinsatserna”, skriver Medivir.

Företaget betonar att beskedet från IGM inte har någon inverkan på Medivirs utvecklingsarbete med huvudkandidaten fostrox, som utvecklas som behandling av primär levercancer. I det fallet pågår förberedelser för att inleda en registreringsgrundande fas IIb-studie med målet att nå ett accelererat godkännande under 2027.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079