23948sdkhjf

Vaccin och biosimilarer i fokus på vetenskapligt möte

Vaccin och biosimilarer är några av ämnena som kommer att beröras under det vetenskapliga mötet New Horizons in Biologics & Bioprocessing under torsdagen. Mötet har i år tioårsjubileum.  

Bland talarna på konferensen finns Xbranes, Chief Technology Officer David Vikström, som kommer att prata om vikten av att utveckla kopior av biologiska läkemedel, biosimilarer.

– Det gör att det antingen är 30-50 procent fler patienter som kan få behandlingen, eller så kan staten sänka sina kostnader med lika mycket. Så det är inte svårt att säga att vi gör en bra grej, sa David Vikström tidigare i en intervju med Life Science Sweden.

Utöver biosimilarer står vaccin på agendan, där Lundaprofessorn Kristina Persson kommer att prata om svårigheterna att utveckla ett effektivt vaccin mot malaria, Sara Mangsbo, Chief Innovation Officer vid Ultimovacs, kommer prata om den pågående utvecklingen av företagets vaccin mot cancer och Maria Alriksson, vd för Abera Bioscience, talar om en ny plattform för snabb vaccinutveckling.

Christine Hägglund, labbchef för Scandinavian Biopharma, talar också på temat om den pågående utvecklingen av ett vaccin mot diarréer orsakade av ETEC-bakterier, en bakterie som drabbar flera barn i låg- och medelinkomstländer. 

Andra som kommer tala under dagen är Andreas Castan, Strategic Technologies Leader på Cytiva, Fredrik Eneqvist, Front End Design Director på Keyplants, Johanna Fälting, Chief Research Officer på Bioarctic och Anh Wartel, Deputy Directior General, Internationella vaccininstitutet i Europa.

Johan Rockberg, professor inom antikroppsteknologi och riktad evolution vid Kungliga Tekniska högskolan, modererar eventet som i år fyller tio år. Över 130 besökare förväntas dyka upp under dagen. 

Artikeln är en del av vårt tema om New Horizons in Biologics & Bioprocessing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111