23948sdkhjf

Ny medicinsk chef på Vicore Pharma

Läkaren Bertil Lindmark blir ny medicinsk chef, Chief Medical Officer, för Vicore Pharma.

Bertil Lindmark har en läkarexamen och en doktorexamen i molekylär epidemiologi från Lunds universitet. Han har tidigare arbetat vid bland annat Astra Zeneca som Global Vice President, Clinical Development for Respiratory and Inflammation där han bland annat ledde utvecklingen av läkemedlet Symbicort. Han kommer närmast från bioteknikföretaget Galecto där han arbetat som Chief Medical Officer. Nu tar han över samma roll på Vicore Pharma.

Vicore Pharma är ett svenskt företag med huvudkontor i Göteborg. Bolaget utvecklar läkemedel mot ovanliga lungsjukdomar såsom inkluderande idiopatisk lungfibros (IPF). Vicores läkemedelskandidat C21 testas för närvarande i en fas IIa-studie i patienter med IPF. Läkemedlet har sedan tidigare en särläkemedelsstatus i både USA och Europa.

– Jag är väldigt glad över att ansluta till Vicore i detta utvecklingsskede. De nyligen presenterade resultaten från AIR-studien tyder på att det är möjligt att förbättra lungfunktionen vid IPF, det ultimata målet vid denna förödande sjukdom, säger Bertil Lindmark, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.361