23948sdkhjf

Biosergens vd kliver av – hon är hans ersättare

Biotechbolaget Biosergen, som utvecklar antifungala terapier, gör ett skifte på vd-posten. Peder M Andersen slutar efter sex år och ersätts av Tine Olesen.

Tine Olesen har de senaste 2,5 åren haft rollen som COO på Biosergen, men flyttas nu upp till positionen som vd, medan Peder M Andersen tar rollen som Chief Medical officer. Övergången sker den 1 februari, enligt ett pressmeddelande.

Biosergens läkemedelskandidat BSG005 mot invasiva svampinfektioner har prövats i klinisk fas I och är för närvarande på väg in i fas II.

– Vi har förberett oss för denna övergång av ledarskapet till Tine Olesen, som har lång erfarenhet och stor förståelse för de kliniska och regulatoriska områdena, för att säkerställa en sömlös och strategisk överlämning till en ny vd som kan fortsätta att genomföra vår strategi för att visa den potentiella nyttan hos BSG005 för patienter, säger Biosergens styrelseordförande Torsten Goesch i en kommentar.

Biosergens utvecklingsprogram bygger på forskning vid Norge teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim (NTNU). Företaget har idag sin hemvist i Solna.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062