23948sdkhjf

Vicore i japansk licensavtal – ”Idealisk partner”

Vicore Pharma har ingått ett licensavtal med japanska Nippon Shinyaku, som därmed övertar ansvaret för utvecklingen av läkemedelskandidaten C21, en behandling för idiopatisk lungfibros.

Avtalet innebär att Vicore får en initial betalning på 10 miljoner dollar, motsvarande närmare 105 miljoner kronor. Dessutom har företaget rätt till potentiella milstolpsbetalningar på 275 miljoner dollar kopplade till olika mål inom utveckling och kommersialisering. Utöver det är Vicore berättigat till royalties av den potentiella nettoförsäljningen av preparatet i Japan.

I gengäld får Nippon Shinyaku exklusiv rätt att utveckla och kommersialisera C21 i Japan. Vicore behåller däremot rättigheterna att utveckla och kommersialisera C21 på samtliga marknader utanför Japan.

– Nippon Shinyaku är en idealisk partner som tillför expertis inom sällsynta sjukdomar tillsammans med en tydlig historik av framgångsrika partnerskap med ledande företag för att ta innovativa behandlingar till den japanska marknaden, säger Ahmed Mousa, vd för Vicore, i ett pressmeddelande.

C21 är en oral behandling som utvecklas för behandling av idiopatisk lungfibros, IPF. Läkemedelskandidaten har beviljats särläkemedelsstatus i USA och EU, och prövas för närvarande i fas IIa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078