23948sdkhjf

Peptonics dotterbolag ansöker om konkurs

En konkursansökan har lämnats in för Lune Group Oy, ett finskt dotterbolag till femtechbolaget Peptonic Medical.

”En eskalerande konkurrens på marknaden har påverkat Lunes resultat negativt och medfört att verksamheten inte når förväntade resultat”, skriver Peptonic i ett pressmeddelande.

Lune marknadsför hållbara periodprodukter som säljs under varumärket Lunette, men under det senaste decenniet har marknaden präglats av ökad konkurrens och standardisering av utbudet, vilket har pressat Lune. Nu har styrelsen tagit ”det tuffa men nödvändiga beslutet” att ansöka om konkurs.

Beskedet väntas ha viss negativ inverkan på Peptonics resultat genom en nedskrivning av aktierna i Lune. Peptonics kassaflöde och likviditet påverkas inte väsentligt, enligt bolaget.

Peptonic aviserar nu en ökad strategisk inriktning på försäljningstillväxt inom kärnverksamheten Medical Consumer.

– Vår främsta prioritet är att accelerera försäljningstillväxten inom vår kärnportfölj som utgörs av produkter inom intim egenvård. Portföljen består av kliniskt bevisade självdiagnostiska snabbtester och egenvårdsbehandlingar som ger kvinnor unika möjligheter att själva diagnostisera, behandla och förebygga intima åkommor, säger Anna Linton, vd för Peptonic, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079