23948sdkhjf

Erfaren medtechledare tar över klubban i Realheart

Medtechbolaget Realheart, som utvecklar ett artificiellt hjärta, har utsett Magnus Öhman till arbetande styrelseordförande.

Magnus Öhman har omfattande erfarenhet från medicinteknikbranschen och har bland annat varit verkställande direktör för St Jude Medicals svenska dotterbolag inom Cardiac Rhythm Management, med över 600 anställda, enligt ett pressmeddelande.

Som arbetande styrelseordförande kommer han att ha en aktiv roll i bolagets operativa arbete för att utveckla och kommersialisera Realheart TAH (Total Artificial Heart), som för närvarande utvärderas i prekliniska försöksmodeller och som företaget räknar med att kunna börja pröva i kliniska studier med början under 2025.

Magnus Öhman ersätter Christer Norström, som blir kvar i styrelsen som ledamot.

– I takt med att vi närmar oss den kliniska utvecklingsfasen för Realhearts artificiella hjärta tar vi ett steg närmare den kommersiella marknaden och är därför måna om att stärka vår operativa kapacitet inom dessa områden. Magnus Öhmans gedigna erfarenhet av att leda och utveckla medicintekniska bolag är ovärderlig och i sin nya roll kommer han att kunna bidra ytterligare i den pågående transformeringen av Realheart, säger Christer Norström i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078