23948sdkhjf

Biotechbolag får EU-miljoner för analys inom cellterapi

Bioteknikbolaget Neogap Therapeutics får fem miljoner kronor från EU-programmet Eurostars för utveckling av en analysmetod för T-cellsaktivitet mot tumörer.

Solnabaserade Neogap utvecklar en cellterapi, PTTL, som använder modifierade proteiner för att aktivera immunsystemet specifikt mot cancerceller. Läkemedelskandidaten utvärderas för närvarande i fas I/II som behandling mot kolorektalcancer.

Parallellt samarbetar företaget med franska startup-bolaget Okomera med målet att utveckla en metod för att mäta PTTL:s förmåga att döda cancerceller. Finansieringen från Eurostars är avsedd att stärka det projektet.

– Vi är mycket tacksamma för stödet från Eurostars, vilket inte bara erkänner den vetenskapliga potentialen hos vårt företag utan också förstärker vår roll som innovatör inom analysmetoder för nästa generations cellterapier. Finansieringen möjliggör fördjupad forskning som är viktig för att kunna ta vår cellterapiprodukt till senare kliniska faser, säger Neogaps vd Samuel Svensson i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11