23948sdkhjf

Region Västerbotten får ny hälso- och sjukvårdsdirektör

Tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektören Elisabeth Karlsson får fortsätta som ordinarie direktör i Region Västerbotten. Den fjärde mars påbörjade hon det ny gamla uppdraget.

– Elisabeth är en god ledare och har gjort ett väldigt bra jobb under den tid hon fungerat som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Det känns mycket positivt att vi kan fortsätta att bygga vidare på detta och att vi inte tappar fart i lednings- och utvecklingsarbetet, säger Tommy Svensson, regiondirektör i Region Västerbotten, i ett pressmeddelande.

Elisabeth Karlsson har tidigare varit verksamhetschef för Cancercentrum och områdeschef för delar av den specialiserade sjukhusvården innan hon tog på sig uppdraget som tillförordnad hälso- och sjukhusdirektör i höstas. Det ordinarie uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör kommer att sträcka sig till den 30 november 2025.

Viktiga punkter att hantera, enligt Elisabeth Karlsson, är tillgänglighet och ekonomin.

– Om vi lyckas erbjuda våra patienter vård i rätt tid, på rätt plats och på rätt sätt, då kommer vi kunna förbättra tillgängligheten och ekonomin. Det finns en massa frågor som samverkar och är viktiga här, bland annat att minska beroendet av inhyrd personal, att stärka ledarskapet, förbättra arbetsmiljön för medarbetare och chefer och att se över arbetstider, säger Elisabeth Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078