23948sdkhjf

Tre nya till styrelsen för Medicon Valley Alliance

Flera ansikten tar plats som styrelsemedlemmar för life science-klustret Medicon Valley.

Medicon Valley Alliance, MVA, är den ideella medlemsorganisationen för det dansk-svenska life science-klustret Medicon Valley i Öresundsregionen. Under torsdagen valdes tre nya medlemmar in till styrelsen. 

De är Maria Björkqvist, dekan vid Medicinska fakulteten vid Lunds universitet samt professor och forskargruppschef för Biomarkörer vid hjärnsjukdomar – samt Matthew Iles, vd för AbbVie Skandinavien, och Julia Davies, professor i oral biologi vid Malmö högskola.

– Som mångårig medlem i MVA Microbiome Network har jag fått god insikt i hur viktiga partnerskap är mellan akademin, olika tjänsteleverantörer och industrin för att vi ska kunna föra ut nya sjukvårdslösningar på marknaden. Jag ser fram emot att vara en del av detta värdefulla och unika vetenskapskluster, säger Julia Davies i ett pressmeddelande.

De nya styrelsemedlemmarna ska ersätta Kristina Åkesson, dekan vid Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, samt Thomas Arnebrant, professor vid Malmö universitet.

MVA jobbar med att på olika sätt stärka forskning och utveckling inom life science i Öresundsregionen, som sträcker sig från Skåne ner till östra delen av Danmark. Organisationen har över 300 medlemmar – allt från universitet och sjukhus till tjänsteleverantörer och företag inom exempelvis bioteknik och läkemedel. 

Leo Pharma, Genmab och läkemedelsjätten Novo Nordisk är exempel på några företag vars hemvist är i det svensk-danska området.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062