23948sdkhjf

Tar in kapital för att genomföra cancerstudie

Det danska biotechbolaget Scandion Oncology genomför en nyemission som kan ge upp till 60 miljoner kronor. Huvudsyftet är att finansiera en klinisk studie i kolorektalcancer.

Befintliga aktieägare har företrädesrätt i emissionen, som uppges vara säkrad till drygt hälften, 30,6 miljoner, via garantiåtanden.

En stor andel av alla cancerpatienter utvecklar resistens mot sin behandling och avlider till följd av det. Scandion arbetar med utveckling av läkemedel som ska häva resistensen och återställa cancercellernas mottaglighet för behandlingen.

I januari i år rapporterade företaget lovande data från Corist-studien där bolagets läkemedelskandidat SCO-101 utvärderas i kombination med Folfiri som behandling av patienter med metastatisk kolorektalcancer.

Men mer finansiella muskler behövs, enligt företagets styrelse, för att slutföra studien, innan en större randomiserad studie kan inledas.

– Avsikten är att bara införskaffa det minimikapital som krävs för att slutföra denna lilla studie och säkra landningsbanan för partnerdiskussioner. Vi är fullt medvetna om den utspädande effekten av att anskaffa kapital i den nuvarande finansieringsmiljön, men tyvärr kan vi inte skjuta upp en kapitalanskaffning ytterligare utan att det får en väsentligt sämre effekt på bolaget och våra aktieägare, säger Scandions vd Francois Martelet i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093