23948sdkhjf

Elypta rekryterar tungt namn till styrelsen

Elypta, som utvecklar metoder för tidig upptäckt av cancer, har utsett den rutinerade life science-profilen Eva Pisa till styrelseledamot.

– Hon tillför en mängd erfarenhet inom IVD och life science-utveckling och kommersialisering. Det kommer att vara till stor hjälp när Elypta närmar sig kommersialiseringsfasen, säger Elyptas vd Karl Bergman i ett pressmeddelande.

Eva Pisa har flera decenniers erfarenhet av såväl forskning och utveckling som kommersiella roller inom life science-området. Bland annat grundade hon Sangtec Molecular Diagnostics, och hade sedan en rad olika roller inom Roche Diagnostics. Hon sitter idag i flera bolagsstyrelser inom biotech.

I grunden har Eva Pisa en doktorsexamen från Karolinska institutet och en Masters in Business från Heriot-Watt University i Edinburgh.

– Jag ser mycket fram emot att arbeta med teamet på Elypta inom det spännande området tidig cancerupptäckt. Teamet arbetar på en masspektrometerbaserad detektionsplattform där jag ser stora möjligheter när tekniken expanderar till standardmässig användning, säger Eva Pisa i en kommentar.

Elypta utvecklar ett brett studieprogram över olika cancerformer, där de ledande indikationerna är tidig upptäckt av återfall i njurcellscancer och tidig upptäckt av multicancer.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047