23948sdkhjf

Jan Ellenberg blir ny direktör för Scilifelab

Scilifelab har utsett en ny direktör – Jan Ellenberg. Han efterträder Olli Kallioniemi och blir samtidigt även professor vid Karolinska institutet.

– Jag är hedrad och glad över att ta på mig rollen som direktör på SciLifeLab, med dess starka internationella rykte för att främja tvärvetenskapligt samarbete och driva spjutspetsforskning inom biovetenskap, säger Jan Ellenberg i ett pressmeddelande.

Jan Ellenberg forskar inom cellbiologi och har författat fler vetenskapliga artiklar. Han har tidigare suttit i Scilifelabs internationella vetenskapliga råd och är invald i tyska vetenskapsakademin. Jan Ellenberg var också med och byggde upp forskningsinfrastrukturerna Euro-Bioimaging ERIC och EMBL Imaging Centre, Leopoldina, skriver Scilifelab.

Han efterträder Olli Kallionemi som varit direktör för det vetenskapliga centrumet sedan 2015.

– Jag är övertygad om att professor Ellenberg kommer att leda SciLifeLab till nya insikter med sin omfattande expertis och visionära synsätt, säger Olli Kallionemi.

Jan Ellenberg blir samtidigt även professor vid Karolinska institutet och docent vid KTH och Stockholms universitet. I dessa roller kommer han att bygga upp en ny forskningsgrupp inom celldelning och nukleär organisation.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094