23948sdkhjf

Vårens krönikor i Life Science Sweden

Reflektioner och insikter från branschprofiler och experter är en viktig del av Life Science Sweden. Inför sommaruppehållet tipsar vi om några av de krönikor och debattartiklar som LSS publicerat under vintern och våren som varit.

Anna Törner: ”Me Tarzan, you Jane, nä det funkar inte längre!”
”Kanske det är dags att sluta att prata om manliga och kvinnliga egenskaper och istället referera till människor som handlingskraftiga, analyserande, inlyssnande och strategiska? Helt utan referens till kromosomuppsättning?”, skriver Anna Törner i en krönika.

Björn Ursing: ”Informationssäkerhet måste bli en del av life science-strategin”
Doktorander och post-docs har kunnat utnyttja kunskaper de fått i Sverige för industriella konkurrensfördelar eller militära tillämpningar i sina hemländer, skriver Björn Ursing i en debattartikel där han framför att informationssäkerhet bör tas in som en del av den svenska life science-strategin.

Petter Hartman: ”Ökad kapacitet kräver innovation”
Om framtidens vårdbehov ska kunna mötas måste det systematiska innovationsarbetet hamna högre upp i prioriteringsordningen, skriver Petter Hartman i en krönika.

Björn Arvidsson: ”Regler stimulerar innovation”
Nya krav tvingar fram nya sätt att tänka och får därmed fart på vår kreativitet, skriver Björn Arvidsson i en krönika.

Marie Gårdmark: ”Utbytbara biologiska läkemedel snart på ett apotek nära dig?”
Synen på biosimilarer har förändrats på senare år, skriver Marie Gårdmark i en krönika.

Swelife: ”Vi uppmanar regeringen till krafttag”
Minskade satsningar på innovation inom life science riskerar Sveriges konkurrenskraft och folkhälsan. Det skriver företrädare för det strategiska innovationsprogrammet Swelife.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063