23948sdkhjf

Sanna Wallenborg blir ny vd på Lumito

Medicinteknikbolaget Lumito har anställt Sanna Wallenborg som ny vd.

Hon kommer närmast från rollen som Vice President & General Manager Immunoassays Business vid Radiometer. Sanna Wallenborg har tidigare jobbat på bland annat GE Healthcare och Gyros Protein Technologies. I grunden har hon en doktorsexamen i analytisk kemi från Uppsala universitet samt en postdok från University of Kansas och Sandia National Laboratories i USA.

Hon efterträder Mattias Lundin, Lumitos nuvarande vd, den 19 augusti. Mattias Lundin lämnar då Lumito för en tjänst utanför bolaget.

Lumito utvecklar medicinsk teknik för digital patologi. Bolaget startades 2010 som en spinoff från professorn Stefan Andersson-Engels forskargrupp på avdelningen atomfysik och lasercentrum vid Lunds universitet.

Sanna Wallenborg fokus när hon tillträder kommer bland annat vara att lansera bolagets produkt för vävnadsanalys, Scizy, och att leda bolaget in i en kommersialiseringsfas, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vi kommer fokusera på att etablera samarbeten med key opinion leaders (KOLs) och nyckelkunder samt fortsätta den innovativa resan som Lumito har påbörjat. Jag ser fram emot att lära känna teamet och vi tillsammans leder Lumito till framgång med denna viktiga produkt, säger Sanna Wallenborg i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064