23948sdkhjf

Carl Borrebaeck blir vicerektor i Lund

Universitetsledningen i Lund förstärks med tre nya vicerektorer. Dessutom blir det en extra satsning på ledarskap, lärarskap och innovationer.
Carl Borrebaeck, Ingalill Rahm Hallberg och Sven Strömqvist blir nya vicerektorer vid Lunds universitet. De ska ha särskilt ansvar för innovationer, forskning, ledarskap, lärarskap och medarbetarskap. Prorektor Eva Åkesson kommer förutom att vara ställföreträdande rektor även ha utbildningsfrågorna på sitt bord.

De nya vicerektorerna får ett särskilt ansvar för frågorna ledarskap, lärarskap och medarbetarskap.

- Genom att låta en av vicerektorerna få ett särskilt ansvar för dessa frågor tar vi ett samlat grepp om personalen och studenterna, säger universitetets nytillträdda rektor Per Eriksson, som betonar vikten av att satsa på universitetets egna medarbetare.

Per Eriksson vill också satsa särskilt på innovationer.

- Det handlar om ett samspel där det är lika viktigt för universitetet att ta in impulser utifrån som att föra ut och nyttiggöra den forskning som finns här, säger Lunds nya rektor som länge arbetat för att stärka innovationer, i synnerhet på sitt förra jobb, som generaldirektör för innovationsmyndigheten Vinnova.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078